Caini abandonati Spania
Caini abandonati / sursa: wikipedia

În Spania, animalele de companie, mai ales câinii, au fost folosite ca un simplu instrument în timpul carantinei, potrivit abc.es.

Pentru că în această perioadă spaniolii puteau ieși din casă doar pentru cumpărături esențiale și pentru a-și plimba animalele, foarte mulți și-au cumpărat câini pe care i-au abandonat odată cu relaxarea restricțiilor.

„Oamenii și-au achiziționat animalele doar pentru a putea ieși din case”, spune Anna Mulà, avocată specializată în dreptul animalelor și purtător de cuvânt al Institutului pentru Politici Publice pentru Protecția Animalelor (IPPPA). Se pare că numărul căinilor abandonați este de aproximativ 5.000.

Aceasta este o realitate confirmată de datele furnizate de RSCE. Potrivit organizației, abandonul câinilor a crescut vertiginos de la începutul relaxării.

Pentru că adăposturile pentru animale au fost închise în timpul carantinei, oamenii care doreau un animal de companie au apelat la vânzările online. Mulà spune că sunt achiziții „frauduloase”, iar aceste animale provin din ferme ilegale în care condițiile sunt „cumplite”.