ulm, siberia
Ulm din Siberia (sursa foto: ESFTV)

Alexei Dudoladov, cunoscut pe rețelele de socializare ca ”Fermierul din Omsk”, este o vedetă pe TikTok, unde milioane de oameni îi urmăresc filmulețele. Nu de mult, acesta a dezvăluit că este nevoit să meargă la 300 de metri de casa sa, pentru a se urca într-un copac de 8 metri, dat fiind faptul că satul siberian unde stă are o conexiune la internet foarte slabă, scrie Moscow Times

„Trebuie să merg la pădure la 300 de metri distanță de sat și să mă urc pe vârful unui copac de 8 metri”, a spus el într-un filmuleț postat în această săptămână.

„Am devenit un vlogger popular TikTok în această vară și am transmis în direct din copac”, spune Alexei.

Dar după ce institutul în care studiază a intrat în scenariu online în această săptămâna din cauza creșterii coronavirusului, Dudoladov a trebuit să recurgă din nou la ”alpinism” pentru a participa la cursurile sale virtuale.

Înclinând camera pentru a arăta telespectatorilor cât de înalt este așezat, studentul la inginerie marină explică că „așa mă conectez la Zoom pentru a vorbi cu instructorii și pentru a demonstra că nu omit cursul”.

„Dar nu este luna mai și trebuie să-mi sacrific sănătatea. Am suferit deja dublă pneumonie „, spune Dudoladov, în vârstă de 21 de ani, în apelul video adresat guvernatorului său.

Întrucât videoclipul devine viral, autoritățile din regiunea Omsk au promis să elaboreze „un plan individual de studiu pentru perioada sa de învățare la distanță”, a raportat The Siberian Times.

Rămâne de văzut dacă îi vor oferi sau nu lui și celor 39 de colegi săteni o conexiune mai bună la internet.