Donald, Trump, președinte, SUA
Donald Trump (sursa: gettyimages.com)

Popularitatea preşedintelui SUA, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, relevă un sondaj efectuat de Institutul Gallup, potrivit Mediafax care citează Axios.com.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%.

Institutul de sondare a opiniei publice Gallup notează că furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie şi faţă de nedreptăţile rasiale reprezintă „o provocare semnificativă” pentru preşedintele Donald Trump.

Președintele Donald Trump a anunțat miercuri că evenimente mari de campanie electorală vor avea loc în patru state: Florida, Arizona, Carolina de Nord și Oklahoma, potrivit AFP.

Șeful de la Casa Albă nu a ascuns niciodată că este nerăbdător să reia întâlnirile cu susținătorii săi din țară, abandonate în martie din cauza epidemiei de coronavirus.