Lege care o apropie de aderarea la NATO
sursa: pexels

Suedia, care a luat măsuri mai puţin stricte decât majoritatea altor ţări europene împotriva pandemiei de coronavirus, a depăşit pragul de 5.000 de decese, informeaza Agerpres, citănd AFP.

Avănd 10,2 milioane de locuitori, Suedia a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 102 noi decese şi 1.239 de noi contaminări.

Conform unui bilanț recent, Suedia este astăzi una dintre ţările cele mai afectate din lume, cu 499 de morţi la 1 milion de locuitori, în urma a numai şase ţări europene şi imediat după Franţa, care înregistrează 452 de morţi la 1 milion de locuitori. Trebuie ținut cont, însă de numărul mic al populației acestei țări.

Rata de mortalitate înregistrată este de aproape cinci ori mai mare decât în Danemarca vecină şi de până la 11 ori mai mare decât în Norvegia.

Spre deosebire de alte ţări nordice care au optat pentru o strategie de semi-izolare, Suedia a exclus să-şi plaseze populaţia în izolare, estimând că măsurile drastice nu sunt destul de eficiente pentru a justifica impactul lor asupra societăţii.