Suedia: mai multe persoane au fost reținute în urma unor incidente anti-islamiste petrecute în orașul Malmö (sursă foto: Pixabay)

Incidentele anti-musulmane din orașul Malmö din sudul Suediei s-au soldat cu arestarea a între zece și douăzeci de persoane, în timp ce mai mulți polițiști au fost răniți, conform AFP, citat de Agerpres.

Mai mulți simpatizanți ai extremei drepte au fost implicați într-o serie de evenimente anti-musulmane în trei orașe din Suedia, printre care și orașul Malmö. Acțiunile au izbucnit în cursul serii de vineri, când participanții au dat foc unui Coran și altor materiale, după care au aruncat cu diferite obiecte în forțele de ordine. Toți manifestanții reținuți au fost eliberați între timp de poliție.

Conform unor surse din presa suedeză, acțiunile ar fi fost organizate de simpatizanți ai partidului danez de extremă dreapta „Stram Kurs”. Incidentele au izbucnit în ziua în care Ramus Paludan, liderul partidului, ar fi fost așteptat la Malmö pentru a participa la o manifestare anti-musulmană. Acesta a fost însă împiedicat să intre în Suedia, iar accesul în această țară îi va fi interzis pentru doi ani.