Migranti in Italia
Migranti in Italia

Brahim Aouissaoui, islamistul sângeros care în această dimineață a scos cuţitul, a înjunghiat două persoane și a ucis-o pe cea de-a treia în interiorul catedralei, este un imigrant tunisian care a intrat recent în Franța, după ce a debarcat în portul Lampedusa pe 9 octombrie.

După ce a debarcat în Lampedusa, a fost dus la un centru de identificare din Apulia și fotografiat la secția de poliție, nu a fost acceptat pentru ședere într-un centru special pentru migranți, i s-a dat un ordin în mână și i s-a cerut să părăsească țara în 7 zile. Nu l-a însoțit nimeni la graniță și a circulat liber prin Italia ajung nestingherit în Franța.

Cum a fost posibil așa ceva? se întreabă cotidianul italian Il Giornale.

Răspunsul ar putea fi simplu. Oricât de incredibil este. De fapt, la 8 octombrie, autoritățile italiene au debarcat aproximativ 805 de migranți la sfârșitul unei perioade de carantină pe nava Rhapsody. După cum au confirmat diverse surse polițienești pentru Giornale.it, conducerea a făcut totul în regim de urgență: „Au făcut debarcarea minorilor – ne-a spus un agent în acele zile – apoi pe cei care trebuiau să meargă la centrele din Gorizia, Roma și Milano și, în cele din urmă, pentru unele persoane au dat doar ordinul de a părăsi teritoriul național”.

Ce înseamnă? Un alt anchetator explică: „Celor care nu au fost plasați în centrele de identificare, le-am dat ordinul comisarului să părăsească teritoriul în termen de 7 zile”. Tradus: imigrantul este informat despre o „cale de urmat” care, teoretic, l-ar obliga să părăsească Italia în decurs de o săptămână, dar nimeni nu îl duce la graniță. Dacă nu respectă instrucțiunile? Dispare. Ca atâția.

Brahin Aoussaoui ar fi putut face același lucru, astfel fiind liber să ajungă în Franța.

Franco Maccari, președintele național al Sindicatului poliției (FSP), atrăgea atenția la la mijlocul lunii octombrie: ” Migranții neacceptați ar fi trebuit să părăsească teritoriul național în termen de 7 zile, dar știm bine că vor deveni o aripă armată a crimei organizate. Este un vid administrativ de care trebuie să ne ocupăm  pentru că le permiteți imigranților să se deplaseze așa cum vor ei. Chiar dacă există un ucigaș islamist printre ei.”, a conchis acesta.

Nu este prima dată când Italia e o răscruce de drumuri a imigrației ilegale care aduce jihad-ul în țările europene. Anis Amri, teroristul tunisian care, la 19 decembrie 2016, la Berlin, a intrat cu TIR-ul într-o piață de Crăciun omorând douăsprezece persoane, debarcase şi el tot la Lampedusa, potrivit Il Giornale.

1 COMENTARIU

Comments are closed.