sursa: twitter

Într-un discurs ținut luni seară în grădina de la Casa Alba, președintele Donald Trump a anunțat desfășurarea a „mii de soldați puternic înarmați” și de forțe de poliție la Washington, spunând că tulburările din ziua precedentă în capitala federală au fost „o rușine”, potrivit AFP.

Apelând guvernanții să ia măsurile necesare pentru „dominarea străzilor” și denunțarea unor acte de „terorism intern”, Trump a promis să restabilească ordinea în Statele Unite.

În timp ce vorbeadin grădina Casei Albe, poliția a tras gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa protestatarii adunați în afara complexului, susține AFP.

Preşedintele american Donald Trump a criticat guvernatorii diverselor state pe care i-a calificat drept ”slabi” şi le-a cerut să adopte măsuri mai dure contra protestatarilor, pe fondul violenţelor de stradă înregistrate în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, transmit luni Reuters şi dpa.

În ultimele zile în mai multe oraşe americane au avut loc demonstraţii, care au degenerat în incendieri şi alte acte de vandalism, în urma incidentului din Minneapolis din 25 mai, soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.