SUA, Donald Trump, punere sub acuzare
Donald Trump / sursa: wikipedia commons

Președintele SUA, Donald Trump, l-a atacat din nou pe Dr. Anthony Fauci, o figură foarte respectată în Statele Unite și membru al celulei de criză de la Casa Albă care coordonează lupta anticoronavirus, luni.

„Oamenii s-au săturat să tot audă de Covid”, a spus Trump într-o conversație telefonică cu membrii echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe ziare și televiziuni americane.

„Oamenii spun: <<lasă-ne în pace>>. S-au săturat. S-au săturat să-i audă pe Fauci și pe toți acești idioți”, a adăugat el, potrivit Politico.

„Este acolo de 500 de ani”, a spus ironic președintele republican, referindu-se la acest expert în vârstă de 79 de ani, care este un specialist de renume mondial și care conduce Institutul de Boli Infecțioase.

„Dacă l-am fi ascultat, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morți”, a spus el, în timp ce apreciază că ar fi contraproductiv să-l demită, pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Acum o săptămână, imunologul și-a exprimat nemulțumirea față de utilizarea remarcilor sale într-un clip din campania coronavirus a echipei Trump.

„În aproape cinci decenii de serviciu public, nu am susținut niciodată în mod public niciun candidat”, a reamintit el, deplângând în continuare utilizarea declarațiilor scoase din context.

Dr. Fauci a încercat în mai multe rânduri să clarifice sau să corecteze comentariile deseori aproximative făcute de Trump despre vaccinuri sau tratamente în curs de dezvoltare împotriva Covid-19.

Tonul a fost uneori ridicat, la fel ca în aprilie când Donald Trump a redistribuit un mesaj care conține mențiunea #FireFauci, „Go Fauci”, înainte de a se asigura că „Tony” face o treabă minunată.