Donald, Trump
Donald Trump (sursa: flickr)

Președintele SUA, Donald Trump, a folosit discursul ținut de Ziua Independenței pentru a jura să învingă „stânga radicală”, în timp ce protestele mătura țara, potrivit BBC.

Având un ton combativ, Donald Trump a spus că va „lupta … pentru a păstra modul de viață american”, atacându-i pe cei care vizează monumente istorice.

Înainte de discursul său, protestatarii Black Lives Matter s-au adunat în apropiere.

Joe Biden, rivalul electoral al lui 2020, a declarat că toată lumea merită „o parte egală din visul american”.

Sărbătoarea din 4 iulie marchează declarația națiunii de independență față de Marea Britanie în 1776 și este una dintre cele mai importante zile din calendarul național.

De-a lungul timpului, președinții SUA s-au folosit de ocazie pentru a susține discursuri care extrag virtuțile unității. Anul trecut, dl Trump a vorbit despre „moștenirea extraordinară” a țării în cadrul unui eveniment cu o temă militaristă care a implicat zboruri și tancuri ale Forțelor Aeriene expuse în expunere.

În acest an, adresa lui Donald Trump a fost din nou urmată de un show aerian care a implicat diferite aeronave, inclusiv bombardiere B-52 și avioane de luptă F-35.

Vorbind de pe peluza Casei Albe sâmbătă, Trump a vizat protestatarii pe care îi vede ca anti-patrioți, aceștia ieșind în stradă în urmă morții în custodia poliției, în luna mai, a afro-americanului George Floyd.

„Acum suntem în proces de a învinge stânga radicală, anarhiștii, agitatorii, jafurile și oamenii care, în multe cazuri, nu au absolut niciun indiciu despre ceea ce fac”, a spus el.

„Nu vom permite niciodată unei gloate supărate să ne dărâme statuile, să ne șteargă istoria, să ne indoctrineze copiii.”