sursa: pixabay

Spania intenționează să aducă în Insulele Baleare mii de turiști germani începând cu 15 iunie, cu două săptămâni înainte ca țara să înceapă redeschiderea granițelor care au fost închise de la jumătatea lunii martie pentru a stopa pandemia coronavirusului, au declarat marți oficialii, potrivit Reuters.

Guvernul a fost presat de industria turismului să ridice interdicția vizitatorilor străini, după ce blocarea strictă datorită coronavirusului a adus o industrie care angajează mai mult de unul din opt lucrători spanioli în pragul falimentului.

Astfel, a fost aprobat acum planul insulelor de a permite operatorilor de turism TUI, Schauinsland și Der Touristik, să aducă 6.000 de turiști germani începând de luni, a declarat ministrul turismului și un purtător de cuvânt al industriei turismului în regiunile Baleare, FEHM.

„Ceea ce planificăm în Baleare este să lăsăm câteva mii de turiști să vină. Acest lucru este limitat și util pentru a testa sistemul”, a spus un oficial al ministerului spaniol de externe.