twitter
Twitter (sursa: needpix.com)

Twitter, aflat deja sub atenția parlamentarilor și a autorităților de reglementare, părea să se prăbușească cu totul joi, notează CNN.

Un număr necunoscut de utilizatori nu au putut accesa site-ul web și aplicațiile mobile ale rețelei sociale, urmărirea site-ului Downdetector înregistrând peste 57.000 de rapoarte până la ora 18:00 ET.

Twitter (TWTR) a declarat joi seară că problema a fost „cauzată de o modificare involuntară pe care am adus-o sistemelor noastre interne”.

„Twitter ar trebui să funcționeze pentru toată lumea în următoarele câteva ore”, a spus compania în jurul orei 20:00. ET. Până vineri dimineață, compania a spus că toate sistemele erau operaționale.

Întreruperea vine la câteva luni după o piraterie masivă a unora dintre cele mai mari conturi de pe Twitter, inclusiv a celor aparținând lui Barack Obama, Joe Biden, Jeff Bezos și Kim Kardashian West, despre care autoritățile de reglementare din New York au declarat că au apărut săptămâna aceasta într-o înșelătorie de suport tehnic.

Twitter, Facebook și alte platforme de socializare sunt supuse unei presiuni crescute pentru a împiedica compromiterea platformelor lor înainte de alegerile din 3 noiembrie din SUA, în timp ce limitează și teoriile dezinformării și conspirației.

Companiile sunt, de asemenea, presate să facă mai multe pentru a reglementa conținutul care apare pe platformele lor, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) pregătindu-se pentru proiectele de reglementări destinate companiilor de social media în urma unei petiții la începutul acestui an de către administrația Trump.