twitter
Twitter (sursa: needpix.com)

Twitter a lansat o nouă funcție, numită ”fleets” (de la englezescul ”to flee” – a dispărea): postări pe Twitter care se auto-șterg în 24 de ore, similar cu ceea ce face Snapchat cu ”poveștile” (stories). 

Twitter și-a anunțat anterior planul pentru aceste tweet-uri, denumite „fleets” și a testat funcția în Brazilia, Italia, India și Coreea de Sud.

„Unii dintre voi ne spun că tweeting-ul este inconfortabil, deoarece se simte atât de public, atât de permanent și de parcă ar fi atât de multă presiune pentru a acumula retweet-uri și like-uri”, au scris într-un comunicat, Joshua Harris, director de design și managerul de produs, Sam Haveson.

„Deoarece dispar după vedere după o zi, ”fleets” au ajutat oamenii să se simtă mai confortabil împărtășind gânduri, opinii și sentimente personale.”

Unii utilizatori de Twitter care experimentează instrumentul au declarat că a creat oportunități îngrijorătoare pentru hărțuirea online, cum ar fi permiterea mesajelor directe nedorite. De asemenea, a permis autorilor să eticheteze persoanele pe care le blocaseră. Twitter a spus că ascultă feedback-urile și lucrează la soluții pentru astfel de probleme de siguranță.

”Fleets” pot include text, fotografii și videoclipuri. Acestea vor fi disponibile în partea de sus a cronologiilor utilizatorilor pe Twitter și în profilul expeditorului.

Twitter și alte companii de socializare sunt supuse unor presiuni pentru a face mai multe împotriva abuzurikor și dezinformărilor virale.

Liz Kelley, purtător de cuvânt Twitter, a spus că avertismentele sau etichetele – pe care Twitter a început să le aplice pentru conținut precum mass-media manipulat și dezinformarea despre procesele civice sau Covid-19 – ar putea fi aplicate și pentru ”fleets”.

De asemenea, Twitter a confirmat că lucrează la o funcție audio live, numită Spaces, pe care intenționează să o testeze în curând. Funcția ar permite utilizatorilor să vorbească în conversații publice de grup.

„Având în vedere tot potențialul de abuz în spațiile audio, îl vom pune la dispoziția femeilor și a comunităților marginalizate din punct de vedere istoric”, a spus Kelley.

Twitter a lansat la începutul acestui an o caracteristică pentru ca utilizatorii să poată transmite note vocale înregistrate.