Rasa Dachshung (sursa foto: Needpix)

Micuța Pip, din rasa Dachshund, a fost blocată în Carolina de Sud, SUA, la mii de kilometri distanță de casa ei din Sidney, Australia. Câinele a fost lăsat la un prieten de-al familiei din SUA după ce, la începutul pandemiei, familia a fost nevoită să plece rapid în Australia, din cauza noilor restricții, scrie CNN.

Zoe și Guy Eilbeck, împreună cu cei doi fii, Cam și Max, se aflau cu iahtul împreună cu cățelușa lor Pip în insula barieră Hilton Head din Carolina de Sud. Când noile restricții au fost impuse, familia a avut nu mai mult de 48 de ore pentru a se întoarce acasă, în Australia.

Zoe a decis să o lase pe Pip la un prieten din zonă, după ce a condus mai multe ore pentru a lăsa câinele în siguranță.

După trista despărțite, Zoe a fost nevoită să se trezească săptămâni la rând la 4 dimineața pentru a completa actele pentru transferul câinelui înapoi în Australia.

După multe zile, Pip a fost pusă pe o cursă aeriană spre Los Angeles, pentru ca mai apoi să fie transferată spre Auckland, Noua Zeelandă. De acolo, va urma ruta spre Sydney.

După lungi zile de stat în carantină în diferite aeroporturi și locații, Pip a ajuns acasă, pe 11 august, la 5 luni după ce stăpânii au fost nevoiți să o lase în grija unui prieten.