Tesla
Tesla / sursa : Fickr

Un canadian a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Poliția a spus că ambele scaune din față erau complet înclinate, iar șoferul și pasagerul aparent dormeau când au fost alertați cu privire la incidentul din Alberta.

Când poliția a aprins luminile de urgență și alte vehicule s-au îndepărtat, Tesla Model S a accelerat.

Șoferul în vârstă de 20 de ani din Columbia Britanică urmează să fie judecat în decembrie.

El fusese inițial acuzat de exces de viteză și i-a fost suspendat permisul timp de 24 de ore pentru oboseală, dar ulterior a fost acuzat de conducere periculoasă.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Ponoka, la aproximativ 100 km sud de Edmonton, în iulie.

„Nimeni nu se uita pentru a vedea unde se îndreaptă mașina”, a declarat pentru CBC News sergentul de poliție Darri Turnbull.

El a spus că, atunci când și-au pus luminile de urgență, Tesla a accelerat, cu vehicule în fața ei deplasându-se din drum.

„Nimeni nu părea să fie în mașină, dar vehiculul a accelerat, deoarece șoseaua era liberă în față.”

El a adăugat: „Am fost în poliție de peste 23 de ani, iar majoritatea acestora în poliția rutieră și sunt fără cuvinte. Nu am mai văzut vreodată așa ceva, dar, desigur, tehnologia nu era Acolo.”

Mașinile Tesla funcționează în prezent la un pilot automat de nivelul doi, care necesită ca șoferul să rămână alert și gata să acționeze, cu mâinile pe volan.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a declarat că se așteaptă ca vehiculele sale să fie complet autonome, cu puține informații necesare din partea șoferului, până la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, el a adăugat că există „multe mici probleme” care ar trebui rezolvate prin teste din lumea reală.