Focar bruceloza in China
Brucella / sursa: wikipedia

Câteva mii de oameni din nord-vestul Chinei au dat rezultate pozitive pentru o boală bacteriană, au declarat marți autoritățile, într-un focar cauzat de o scurgere la o companie biofarmaceutică anul trecut, anunță CNN.

Comisia de sănătate din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3.245 de persoane au contractat boala bruceloză, care este adesea cauzată de contactul cu animalele care transportă bacteriile brucella.

Alte 1.401 de persoane s-au dovedit preliminar pozitive, deși nu au fost raportate decese, a declarat Comisia de Sănătate a orașului. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din 2,9 milioane de locuitori ai orașului.

Boala, cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, poate provoca simptome, cum ar fi: dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. În timp ce acestea pot dispărea, unele simptome pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Transmiterea de la om la om este extrem de rară, potrivit CDC. În schimb, majoritatea oamenilor sunt infectați prin consumul de alimente contaminate sau prin respirația bacteriilor – ceea ce pare să fie cazul în Lanzhou.

Acest focar a rezultat dintr-o scurgere la o fabrică de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou, care a avut loc între sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august anul trecut, potrivit Comisiei de sănătate a orașului. În timp ce producea vaccinuri Brucella pentru uz animal, fabrica a folosit dezinfectanți și produse igienice expirate – ceea ce înseamnă că nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.