Tanzanite (sursa: Wikimedia Commons)

Un miner aflat la subistență din Tanzania, Africa, a primit 3,35 de milioane de dolari după cea mai mare descoperire a viații lui: două pietre prețioase imense, susține The Guardian.

Cele două pietre prețioase sunt de culoare violet-albastre și au dimensiunea unui antebraț. Numele celui care le-a descoperit este Saniniu Lazier, descoperirea fiind făcută într-una din minele tanzaniene din nordul țării. Cele două pietre prețioase ar fi cele mai mari descoperite pe teritoriul acestei țări.

Minerul a spus că va da o petrecere mare pentru a sărbători norocul care a dat peste el. Norocosul ar dori să construiască un mall și o școală, declarând că sunt mulți oameni săraci în comunitatea lui.

Acesta a adăugat că, deși el nu este educat, își dorește ca, în viitor, copiii lui să facă afaceri în cunoștință de cauză a domeniului.

Prima piatră prețioasă descoperită cântărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme. Tanzanita este o piatră prețioasă care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Minerul a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon, în cadrul unei emisiuni a unui post local.