incident intre vehicul rusesc si american in Siria
Trupe americane in Siria / sursa: wikiperdia commons

Guvernele din Rusia și SUA s-au învinuit reciproc pentru o coliziune între vehiculele blindate rusești și americane din nord-estul Siriei în care au fost rănite mai mulți soldați soldați americani, potrivit BBC.

Videoclipul coliziunii a fost difuzat de către un site naționalist rus, Rusvesna.su, apoi a fost propagat pe scară largă.Videoclipul pare a arăta un vehicul militar rus într-un convoi de deșert care ridică o mașînă blindată americană, în timp ce un elicopter rus zboară deasupra.

Rusia spune că SUA au împiedicat soldații ruși să patruleze.

Știrile incidentului s-au răspândit miercuri. Ministerul rus al apărării a declarat că a dat armatei americane un avertisment prealabil că va patrula în zonă.

„În ciuda acestui fapt, încălcând acordurile existente, soldații forțelor armate americane au încercat să blocheze patrularea rusă”, a sunat o declarație a ministerului, citată de agenția de știri Tass.

„Ca răspuns la această, poliția militară rusă a luat măsurile necesare pentru a preveni un incident și pentru a îndeplini misiunea care le-a fost dată.”

Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe (NSC) a declarat că un vehicul rus a lovit un vehicul blindat american, „provocând răni echipajului vehiculului”.

O sursă militară americană a declarat pe site-ul Politico că patru soldați americani au suferit o ușoară comoție.