Walmart / sursa: wikipedia commons

Walmart a scos armele și munițiile de la vânzare în mii de magazine din Statele Unite, invocând îngrijorări legate de „neliniște civilă”, potrivit BBC.

Clienții vor putea în continuare să cumpere arme și muniție la cerere. Nu se știe încă cât timp vor fi scoase armele de foc de pe rafturi.

Walmart vinde arme de foc în aproximativ jumătate din cele 4.700 de magazine din SUA.

Decizia vine după ce o împușcare fatală a poliției din Philadelphia a declanșat proteste care au văzut câteva magazine jefuite.

Familia lui Walter Wallace Jr, un afro-american, spune că suferea o criză de sănătate mintală când ofițerii au deschis focul asupra lui. Polițiștii spun că l-au împușcat pentru că el nu ar fi lăsat un cuțit din mâna.

Walmart a retras, de asemenea, arme și muniții din unele puncte de vânzare în iunie, după ce magazinele au fost jefuite în timpul protestelor după uciderea lui George Floyd.

„Am văzut unele tulburări civile izolate și, așa cum am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am mutat armele de foc și munițiile de pe podeaua de vânzare ca măsură de precauție pentru siguranța asociaților și a clienților noștri”, a spus purtătorul de cuvânt al gigantului retail Kory Lundberg , joi într-o declarație.

Anul trecut, Walmart a oprit vânzările unor tipuri de muniție care pot fi folosite în armele de tip asalt și pe cele folosite în arme de mână. Aceasta a urmat împușcăturilor, inclusiv un atac asupra unuia dintre magazinele sale din Texas, care a făcut 22 de morți.

În 2015 a încetat să mai vândă arme de tip asalt.