sursa: Youtube

Marius Csampar este unul dintre criminalii în serie care au îngrozit România în anii `90, fiind condamnat pentru 4 crime, el susținând că a comis 6. Acesta trebuia să stea după gratii 99 de ani, dar a fost eliminat după 22 de ani și 5 luni, conform Libertatea

Criminalul Csampar

Rămas orfan de mamă la 12 ani, Marius Csampar a trăit pe străzi învățând să fure și să fenteze legea. Prima spargere a dat-o la 14 ani, la o tutungerie. Nu a primit decât o amendă penală.

La 17 ani a fost prins după ce a furat, împreună cu gaşca, dintr-un restaurant din Bucureşti şi a fost închis pentru doi ani, într-un centru de reeducare. După eliberare, s-a reapucat de infracţiuni într-o bandă care acționa în zona Gării de Nord.
La nici 20 de ani, Csampar a comis prima crimă. Este vorba despre un om al străzii neidentificat, care l-a văzut pe acesta furând dintr-un magazin din cartierul Titan.

După prima crimă, Csampar a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar pentru tâlhărie. Eliberat condiționat în 1996, a mai omorât un om al străzii, un partener în furturi de mașini.

2 ani mai târziu, în ziua de Revelion, Csampar a intrat în casă peste o bătrână și a omorât-o, știind că are bani în casă.

A patra crimă a fost săvârșită în 1997, după o luptă cu un bărbat în interiorul unei reţele de canalizare de sub stadionul Olimpia.

Condamnarea și eliberarea

La patru zile după cea de-a patra crimă, Marius Csampar s-a preda poliției.

La 15 septembrie 1997 a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În 2000, Csampar a fost pus sub acuzare și pentru celalalte trei crime. La 26 octombrie 2000, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pentru omor deosebit de grav la detenţie pe viaţă.

Csampar a făcut în fiecare an cereri de revizuire sau de suspendare a executării pedepsei.

În data de 11 mai, judecătorul Adi-Gabriel Stăncioiu a respins cererea lui Csampar de eliberare pe motiv că faptele comise sunt deosebit de grave.

Însă 9 zile mai târziu, doi judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au văzut altceva i-au admis contestaţia lui Csampar, dispunând punerea lui în libertate. Decizia este, de altfel, definitivă.