Eduard Marian, fost deputat, trimis din nou în judecată de DNA, pentru evaziune fiscală (sursă foto Wallpaper Flare)

Eduard Stelian Marin, fost deputat și patron al companiei de salubritate Polaris M Holding SRL, a fost trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală și delapidare. Prejudiciul adus este de 109 milioane de lei, conform Agerpres.

De asemenea, compania Polaris, Monica Maria Lățea (fost acționar) și Marcel Daniel Banaga (președinte al consiliului de administrație) au fost trimiși în judecată de DNA, pentru evaziune fiscală, delapidare, respectiv complicitate la delapidare.

Timp de 11 ani, în perioada 2006-2017, compania Polaris a obținut venituri în principal din asigurarea serviciilor de salubrizare ale municipiului Constanța. Însă tariful pentru aceste servicii a fost unul supraevaluat (aspect cercetat într-un alt dosar penal, trimis în judecată în decembrie 2015), fapt ce a rezultat în acumularea unor venituri de aproximativ 1 milion de euro lunar.

Pentru un astfel de profit, taxele care ar fi trebui achitate la bugetul de stat ar fi fost deosebit de mari. Însă pentru a le evita, cei trei inculpați au înregistrat cheltuieli fictive, astfel încât să diminueze valoarea obligațiilor companiei Polaris către bugetul de stat. Simultan, sume importante de bani au fost transferate din conturile firmei sume mari de bani, care au ajuns ulterior în posesia celor doi asociați.

În total, firma a evitat plata a 32.674.878 lei către stat. Eduard Martin și Monica Maria Lațea și-ar fi însușit în total 62.535.751 lei din patrimoniul firmei.

Procurorii au pus sechestru asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților.