udecator Bogdan Mateescu
udecator Bogdan Mateescu (Facebook)

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat, joi seară, pe Facebook, că urmează să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.

„După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru preşedinţia Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împărtăşit hotărârea mea colegilor din CSM astăzi, iar acum o fac şi aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează. Consider că este esenţial pentru magistratură, dar şi pentru societate un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui şi cu toată forţa argumentelor miilor de magistraţi la îmbunătăţirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independenţa, în contextul imensei responsabilităţi pe care o poartă. Un Consiliu care să depună toate eforturile posibile pentru a fi îndeplinite condiţiile necesare înfăptuirii unui act de justiţie de calitate în beneficiul cetăţenilor, dar şi pentru a asigura păstrarea standardelor de demnitate şi de conduită ataşate statutului de magistrat”, a scri judecătorul pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele ÎCCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău