Ministerul Justiţiei a organizat miercuri dezbaterea publică asupra proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, la care au participat reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai unor asociaţii ale magistraţilor, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul dezbaterii, au fost prezentate observaţii şi propuneri asupra proiectului de lege, atât cu caracter general, cât şi punctuale, tehnice. De asemenea, s-a solicitat asumarea de către Ministerul Justiţiei a unor termene precise privind promovarea proiectului de lege.

Pe parcursul dezbaterii s-a reafirmat poziţia Ministerului Justiţiei de a susţine desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, măsură care, de altfel, este inclusă şi în programul de guvernare al actualului Cabinet.

Referitor la observaţiile şi propunerile prezentate în cadrul dezbaterii, s-a precizat că acestea urmează a fi analizate şi avute în vedere la definitivarea formei proiectului de lege care va fi supus aprobării Guvernului şi, ulterior, transmis Parlamentului.

„Decizia MJ cu privire la desfiinţarea SIIJ este fără echivoc. Soluţia privind desfiinţarea SIIJ a fost şi este susţinută ferm de Ministerul Justiţiei”, a declarat Olivia Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.