Penitenciar Târgu Mureș (sursă foto: ANP)

Încă 210 deținuți vor putea fi supravegheați în penitenciarul Târgu Mureș: instituția își propune să construiască un pavilion nou, cu o capacitate de 210 locuri, care să asigure condiții de detenție la standarde europene, notează Agerpres.

Camerele din noul pavilion vor îndeplini standardele în vigoare la nivel european. Construcției îi va fi anexat, de asemenea, un al doilea pavilion cu suprafața de 250 de metri pătrați, destinat activităților corecționale.

La acestea vor lua parte atât persoanele condamnate definitiv la privare de libertate, cât și cele ale căror condamnări nu implică privarea de libertate și cele aflate în perioada de monitorizare. Activitățile sunt menite să asigure o tranziție lină a delicvenților din penitenciar înapoi în comunitate, acesta fiind unul dintre obiectivele proiectului „Correctional”.

Proiectul se află deocamdată în faza studiului de fezabilitate, care este finanțat prin Mecanismul Financiar-Norvegian 2014-2021, programul „Justiție”, proiectul „Correctional”, care are un buget total de 31 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate va fi realizat pentru suma de 227.357,24 de lei.