Procesul Colectiv intră în a doua etapă (sursă foto: Pikist)

Procesul tragediei Colectiv intră în a doua etapă: Curtea de Apel București analizează apelul făcut de inculpați, înainte de a pronunța sentința definitivă, notează Ziare.com.

Procesul incendiului de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, în care și-au pierdut viața 65 de persoane, a fost început în aprilie 2016 și a stagnat din cauza unor chestiuni de procedură. Prima sentință a fost pronunțată în decembrie 2019, iar cei 13 inculpați au primit pedepse cuprinse între 3 ani cu supraveghere și 12 ani și 8 luni.

Pe lângă pedeapsă, inculpații trebuie să plătească și daune morale celor răniți și urmașilor victimelor, în valoare de 50 milioane de euro și 8 milioane de euro care acoperă costul îngrijirilor medicale.

Inculpații au făcut apel, iar instanța urmează să dea instanța definitivă. Unul dintre cei condamnați la închisoare, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, candidează din nou la funcția de primar, de data aceasta pentru Sectorul 5. Piedone a fost condamnat prin prima decizie a instanței la 8 ani și 6 luni de închisoare.