(sursă foto: Pixabay)

România riscă să primească o amendă consistentă din partea Uniunii Europene, deoarece întârzie să transpună o directivă europeană în legislația tării, transmite Digi24.

În mod concret, România nu a adoptat decât parțial Directiva privind sechestrul și confiscarea extinsă a bunurilor dobândite în urma unor infracțiuni, adoptată la nivelul Uniunii Europene în anul 2014. Comisia Europeană a solicitat legi suplimentare, prin care România ar trebui să adopte integral Directiva.

Reglementările suplimentare au fost deja elaborate, însă stagnează deja de trei ani în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

În mod concret, odată adoptate, mai multe bunuri obținute ilicit ar putea fi confiscate, indiferent de infracțiunea prin care au fost obținute, fie aceasta chiar și infracțiune de serviciu, care deocamdată nu este trecută în legi. În plus, vor putea fi confiscate și bunurile care au fost transferate altor persoane.

România a mai primit deja o amendă în valoare de 3 milioane de euro pentru că nu a adoptat o directivă tot din domeniul justiției, privind spălarea de bani.