"Lemmy" (Ian Fraser Kilmister), solistul trupei Motorhead Sursă foto: Getty Images

Lemmy Kilmister, liderul, solistul și basistul trupei britanice „Motörhead”, va avea un nou film biografic, transmite The Hollywood Reporter . Artistul care a murit în 2015, la vârsta de 70 de ani, este considerat unul dintre părinții genului de muzică heavy metal.

Filmul dedicat legendarului Lemmy Kilmister va fi regizat de Greg Oliver și intitulat simplu, „Lemmy”. Regizorul se află în spatele unei alte pelicule asemănătoare, dedicate aceluiași artist și lansată cu același nume în 2010.

Noul proiect va fi concentrat în jurul artistului care este considerat unul dintre părinții genului heavy metal, cu o un parcurs artistic în „avangarda uneia dintre cele mai gălăgioase, murdare și neconformiste trupe de rock din lume.”

Noua producția va urmării anii de început ai lui Lemmy Kilmister, petrecuți în Anglia ca partener de tur al lui Jimi Hendrix și experiența avută ca membru al trupei de rock psihedelic Hawkwind.

Lemmy Kilmister a fondat trupa Motörhead la vârsta de 30 de ani, trupă care a revoluționat muzica rock prin combinația de elemente heavy metal, trash și punk, deschizând calea trupelor precum Metallica, Megadeth și Anthrax.

Trupa Motörhead a înregistrat și susținut concerte timp de 40 de ani, până la moarte lui Lemmy survenită în 2015. Producătorii asigură publicul că pelicula, a cărei pregătire a început în anul 2013, va rămâne fidelă artistului, membrilor trupei și celor care au jucat un rol în viața lui Lemmy Kilmister.

Producția filmului este programată să înceapă în anul 2021. Castingul nu a fost încă anunțat, însă artistul a declarat cu câteva luni înainte de moarte că în eventualitatea în care îi va fi dedicat un film biografic, și-ar dori ca rolul său să fie interpretat de Roger Moore.