Glamping în Bucovina (sursă foto: Facebook - Bucovina Glamping)

Când vine vorba de turism în România, nu se întâmplă să auzi foarte des de „glamping”. Însă un sucevean a adus conceptul chiar pe plaiurile Bucovinei, unde acum își așteaptă clienții, conform Ziare.com

Ce înseamnă mai exact „glamping”? Conceptul combină vacanța la cort și confortul oferit de cazarea la o pensiune. În mod concret, cazarea se face în niște corturi de lux, montate pe platforme de lemn, mobilate întocmai ca o cameră de pensiune.

Zona în care suceveanul a amenajat campingul de lux se află în aproprierea comunei Crucea din Suceava, la baza unui deal ce oferă o priveliște demnă de cele mai reușite postări pe social media. Cele cinci corturi de camping sunt dotate cu unul sau două paturi cu saltele comode, mobilier și chiar sistem de încălzire electric. Corturile dispun și de câte o terasă proprie, iar turiștii au în apropriere un loc în care pot face duș.

Zona de glamping este aproape de râul Bistrița, unde turiștii pot face rafting. Pentru un pachet ce include 2 nopți de cazare, două coborâri pe megatiroliana din apropiere, o tură de ATV și trei ore de rafting, o persoană plătește aproximativ 350 de lei.