Avertizare meteo 4.09.2020 (sursa foto: ANM)

Nouă județe se află sub avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică până vineri la ora 23.00. Totodată, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei va fi cod galben de instablitate atmosferică accentuată până la aceeași oră, potrivit ANM. 

În intervalul 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23, în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița a fost emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50 – 70 l/mp.

În intervalul 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.