Acțiune, împiedicare, tăieri, ilegale, Maramureș
Acțiune de împiedicare a tăierilor ilegale în Maramureș (sursa foto: Poliția Română / Facebook)

Între 24 și 28 august, polițiștii au desfășurat o acțiune în Maramureș pentru împiedicarea tăierilor ilegale. Au fost verificați 11 operatori de material lemnos, aplicându-se amenzi în valoare de 220.000 de lei și confiscându-se 2.367 mc de material lemnos, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Polițiștii au verificat în perioada 24 – 28 august 2020 respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase, efectuând controale la 11 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier și la un ocol silvic.

Au fost constatate două infracțiuni, pentru taiere fără drept de arbori și furt de arbori și 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 220.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, au fost confiscați 2.367 mc de material lemnos, în valoare totală de 724.397 de lei.

Activitățile s-au desfășurat împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Neamț, Suceava și Vrancea, cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și cu reprezentanți ai Gărzilor Forestiere Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Suceava și Timișoara

Acțiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva – Direcția Silvică Maramureș.