Cod galben
Cod galben de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de ploi puternice în 11 județe. Alte 12 județe sunt sub cod galben de ploi abundente.

În intervalul 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00, meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente pentru județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș Severin și Gorj.

Astfel, în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 – 70 l/mp.

În același interval de timp, ANM a emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru județele: Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25 – 35 l/mp.

În plus, miercuri, 30 septembrie, vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55 – 60 km/h.