balenă
Balenă (sursa foto: Pixabay)

Peste 350 de oameni de știință și conservatori din 40 de țări au semnat o scrisoare prin care solicită acțiuni globale pentru salvarea balenelor și delfinilor de la dispariție, scrie BBC

Ei spun că mai mult de jumătate din toate speciile sunt în pericol, cu două dintre acestea fiind „în prăpastia” dispariției.

Lipsa de acțiune asupra mării poluate și supraexploatate înseamnă că multe specii vor fi declarate dispărute în timpul vieții noastre, se arată în scrisoare.

Nici marile balene nu sunt lipsite îngrijorări cu privire la conservare.

„Acest moment este unul istoric în care trebuie să ne dăm seama că balenele sunt în pericol, iar un val puternic de acțiune trebuie să se întâmple din partea autorităților de reglementare, oamenilor de știință, politicienilor și publicului pentru a ne salva oceanele”, a spus Mark Simmonds.

Cercetător asociat la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, și om de știință în domeniul marin la Humane Society International, Mark Simmonds a coordonat scrisoarea, care a fost semnată de experți din întreaga lume.

De departe, cea mai mare amenințare este capturarea accidentală în echipamentele și plasele de pescuit, care ucide aproximativ 300.000 de balene și delfini pe an.

Scrisoarea, care a fost semnată de experți din Marea Britanie, SUA, Mexic, Africa de Sud și Brazilia, subliniază că aceste declinuri „dramatice” ar fi putut fi evitate, dar că voința politică a lipsit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău