Muncitori prinși în Dâmbovița sub un mal de pământ (sursa: ISU Dâmbovița / Facebook)

Astazi, 18 iulie 2020, în jurul orei 13:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița au fost solicitați în localitatea Braniștea pentru salvarea a 3 persoane surprinse sub un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la o rețea de canalizare. Din păcate, unul dintre bărbații prinși sub mal, a decedat, potrivit ISU Dâmbovița.

Pentru extragerea acestora, pompierii au intervenit cu 3 echipaje de descarcerare și 2 containere multirisc, dar și 3 buldo-excavatoare aduse de autoritățile locale. De asemenea, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, la fața locului au fost prezente 3 ambulanțe ale SAJ Dâmbovița și 1 elicopter SMURD.

Operațiunea a durar aproximativ 3 ore și a fost condusă de comandantul Detașamentului de pompieri Titu și coordonată de inspectorul șef al ISU ”Basarab I” Dâmbovița.

Două dintre victime (un băiat de 16 ani și un bărbatul de 26 ani), care prezentau semne vitale, au fost extrase de pompieri și predate echipajelor medicale SAJ și SMURD care le-au acordat asistență medicală la fața locului. Cei doi tineri au fost transportați la spitale din capitală, unul cu o ambulanță SAJ și unul cu elicopterul SMURD.

În ciuda tuturor eforturilor făcute de salvatori, din nefericire, cea de a 3-a victimă (un bărbat de 20 ani), care încă de la începutul operațiunii de salvare nu prezenta semne vitale, fiind acoperită aproape în totalitate de pământ, a fost extrasă de pompieri și predată echipajelor medicale care au constatat decesul.