Fauna Australiei, devastată: peste 3 miliarde de animale ucise sau strămutate de incendiile din ultimul sezon (sursă foto: Flickr)

Incendiile din Australia din anii 2019 și 2020 au fost devastatoare pentru fauna continentului: 3 miliarde de animale au fost ucise sau strămutate din zona în care trăiau, realatează AFP, citat de Agerpres.

Un studiu de amploare realizat de mai multe universități australiene afirmă că numărul animalelor afectate de incendiile de vegetație se ridică la aproximativ 3 miliarde, dintre care 143 de milioane sunt mamifere, 180 de milioane de păsări și 2,46 miliarde de reptile.
Animalele rămase în viață au șanse mici de a supraviețui: în absența vegetației care alcătuia atât adăpostul, cât și dieta multora, animalele sunt lipsite de protecție și de hrană.

Incendiile de vegetație din Australia au loc în fiecar an la sfârșitul verii australe, dar în perioada 2019-2020, amploarea acestora a fost extrem de mare, acoperind o zonă de trei ori mai mare decât cea a Olandei. „Este una dintre cele mai grave catastrofe pentru faună din istoria modernă”, a declarat Dermot O’Gorman, directorul general al filialei australiene a World Wide Fund for Nature (WWF).