Elefant mort (sursa: Flickr)

Mai mult de 360 de elefanți au murit în Botswana, Africa în circumstanțe misterioase în ultimele trei luni, afirmă experții locali citați de CNN

Niall McCann, directorul asociației de conservare National Park Rescue din Marea Britanie, susține că unii elefanți au fost găsiți morți lângă zone cu apă, alții fiind găsiți fără suflare chiar cu fața în jos.

Mai mulți elefanți au fost observați în apropierea celor morți, fiind slăbiții, unul chiar mergând fără știre în cercuri. Alte specii de animale din zonă nu au părut a fi afectate.

Autoritățile din Botswana au luat mostre de la elefanții morți pentru a stabili care sunt cauzele morții.

McCann susține că totul a început în jurul lunii mai.

Botswana este casa a 130 de mii de elefanți, mai mult decât în orice altă țară a continentului african. În trecut, s-a considerat că elefantul african ar fi în pericol e dispariție până în anul 2020 din cauza traficului de fildeș. Se pare că populația de elefanți nu a dispărut, dar astfel de incidente scad drastic populația de pe continent.

McCann susține că nu este exclusă posibilitatea ca elefanții să fi murit ca urmare a unui parazit derivat din COVID-19.

În 2014, Botswana a eliminat legea prin care elefanții nu mai puteau fi vânați, fiind criticată. De data asta, nu ar fi vorba de fildeș, dat fiind faptul că elefanții aveau încă colții din fildeș.