Elefanți în Botswana (sursă foto: Wikimedia Commons)

Aproape 300 de elefanți au murit în regiunea deltei Okavango din nordul Botswanei. Cauzele morții animalelor nu au fost deocamdată identificate, confrom AFP, citat de Agerpres.

Directorul Parcurilor naţionale şi al faunei din Botswana, Cyril Taolo, a declarat că numărul de elefanți morți comunicat a fost de 350, însă până acum s-a constat moartea a doar 275 de animale. Cauzele urmează să fie cercetate: au fost prelevate probe, ulterior trimise către centre de analiză din Africa de Sud, Zimbabwe şi Canada.

Directorul a menționat că nu poate fi vorba de un caz de braconaj, întrucât animalele aveau colții întregi. 70% dintre animale au murit de acum o săptămână, iar restul de 30% acum aproximativ o zi sau două.

Mai mulți elefanți încă în viață prezintă simptome neîncurajatoare, fiind foarte slăbiţi, letargici și având dificultăți de a se deplasa.

Botswana găzduiește aproape o treime din populația de elefanți a Africii, pe teritoriul său aflându-se aproximativ 130.000 de exemplare. Acesta nu este primul episod al problemei, întrucât Ministerul Turismului din Botswana a anunțat la sfârşitul lunii mai moartea misterioasă a 10 elefanţi în delta fluviului Okavango, loc foarte popular pentru turiști.