Nicușor Dan
Nicusor Dan

Deputatul independent Nicuşor Dan a atras atenţia, duminică, asupra faptului că proiectele Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 1, 2 şi 5 ar duce la dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, informează Agerpres.

El a menţionat că în urmă cu trei săptămâni a sesizat Direcţia de control în construcţii a Poliţiei Locale asupra faptului că în Parcul Herăstrău există două şantiere locale, dar că i s-a răspuns că în această perioadă reprezentanţii instituţiei respective stau acasă.

„Am trimis nişte sesizări către Direcţia de control în construcţii a Poliţiei Locale pentru nişte şantiere ilegale din Herăstrău şi Poliţia Locală ne-a răspuns că stă acasă, pentru că este pandemie. În urmă cu trei săptămâni, am sesizat două şantiere ilegale din Herăstrău: unul pe malul apei şi unui puţin mai retras”, a declarat Nicuşor Dan.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 2 şi a Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 5 au fost postate pe data de 31 martie pe site-ul PMB, în vederea dezbaterii publice, iar bucureştenii îşi mai pot exprima punctul de vedere în privinţa acestora până luni. Planul Urbanistic Zonal Coordonator Sector 1 a fost supus dezbaterii publice de către Primăria Sectorului 1 începând de anul trecut.