Rezevația transfrontalieră Delta Dunării va deveni trilaterală: Republica Moldova este pe cale să se alăture rezervației (sursă foto: Wikimedia Commons)

La împlinirea a treizeci de ani de la înființare, rezervația transfrontalieră Delta Dunării are parte de vești încurajatoare: Republica Moldova este pe cale să se alăture rezervației, prin crearea Rezervațiai Biosferei Prutului de Jos, transmite Agerpres.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunțat că a obținut acordul UNESCO pentru înființarea rezervației din Republica Moldova, care va face parte din rezervația transfrontalieră a Deltei Dunării. Până acum, aceasta cuprinde 60.000 de hectare din Ucraina și 580.000 de hectare din România.

De asemenea, Comitetul de miniștri al Consiliului European va înnoi în această toamnă Diploma Europeană a Ariilor Protejate, pe care Rezervația Deltei Dunării are mari șanse să o primească din nou datoriă unui management de calitate a rezervației. Diploma a mai fost primită în anii 200, 2005 și 2010.

Aniversarea de treizeci de ani a rezervației va fi marcată printr-o întâlnire festivă cu autoritățile și prin startul primei ediții a Caravanei Apelor Unite ale României, în cadrul căreia mai multe zeci de persoane vor vâsli între Tulcea și satul Sfântul Gheorghe.