specie, păianjen, văzută. prima, oară, 30, ani
Specie de păianjen observată pentru prima oară în peste 30 de ani (sursa foto: Daily News / Youtube)

Una dintre speciile de păianjeni pe cale de dispariție din Marea Britanie a fost văzut pentru prima dată în peste 30 de ani, informează BBC

Marele Păianjen-Vulpe este listat ca pe cale de dispariție și era temeri că ar fi dispărut din Marea Britanie. A fost găsit doar în trei locuri, în Dorset și Surrey, și nu a mai fost văzut de la începutul anilor 1990.

Mike Waite, care a redescoperit păianjenii dintr-o zonă de instruire a Ministerului Apărării (MoD) din Surrey, a declarat că este în al nouălea cer.

Entuziastul arahnidelor a găsit inițial niște păianjeni imaturi neidentificabili pe pânze, gestionați de Amphibian and Reptile Conservation Trust. Descoperirea a condus apoi la câțiva masculi maturi și la o femelă, cu un diametru de puțin peste 5 cm.

Marele Păianjen-Vulpe, Alopecosa fabrilis, trăiește la sol și este în mare parte nocturn. Este una dintre cele mai mari din familia păianjenilor-lup Lycosidae .

Potrivit Surrey Wildlife Trust, are o vedere excelentă – cu o viziune oferită de opt ochi negri – și captează insectele în viteză, urmărindu-le pe teren nisipos, peste pietriș și pietre înainte de a se arunca spre ele.

Nick Baker, naturalist, prezentator TV și președinte al Societății Aracnologice Britanice, a declarat: „Este (vestea) la fel de frumoasă pe cât este păianjenul, o veste mare faptul că păianjenul este din nou membru al faunei britanice”.