super-petrolier, în, flăcări
Super-petrolier în flăcări (sursa foto:Web Focus meadia / Youtube )

New Diamond, super-petrolier sub pavilion panamez, este încă în flăcări, la două zile după raportarea incendiului, la 38 de kilometri de orașul sri-lankez Thirukovil. Autoritățile sri-lankeze au început deja să mute nava departe de coastele țării, existând temeri că dacă ar exista scurgeri de ulei, s-ar produce o catastrofă, scrie Reuters

Incendiul a început joi, în camera motoarelor de la bordul New Diamond. Focul s-a extins, dar nu ar fi ajuns în zona mărfurilor.

Inițial, nava se afla la 38 de km de coastă, dar după incident și abandonarea navei, ea a ajuns la doar 25 de km de coastă. Autoritățile au început să o mute în larg, departe de coasta Sri-Lankăi.

Purtătorul de cuvânt, căpitanul Indika de Silva, susține că la bord se află 317.974.590 de litri de petrol. La bord s-au aflat 23 de membrii ai echipajului, dar unul ar fi murit. Un singur membru al echipajului a fost transportat la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale.

Dintre membrii echipajului, 5 sunt greci și 18 filipinezi. Cel decedat ar fi filipinez.

Căpitanul da Silva a adăugat că nu există semne de scurgere de petrol din navă, dar autoritățile nu riscă un dezastru.

Nu mai departe de începutul lunii august, un tanc petrolier s-a ciocnit de un recif de corali, rezultând un dezastru ecologic:

Dezastru ecologic în Mauritius: apele cristaline au fost poluate cu mii de tone de petrol