sursa: wikipedia commons

Lacul sanctuar al craterului Lonar este situat în districtul Buldhana din statul Maharashtra, potrivit CNN.

După ce lacul Lonar din statul Maharashtra și-a schimbat brusc culoarea în ultimele zile, experții din India au încercat să afle motivul.

Aceștia sunt de părere că schimbarea este probabil datorată fie a creșterii salinității în apă, a prezenței algelor, fie a unei combinații a ambelor variante, precum în unele părți ale Great Salt Lake sau Lake Hillier din Australia.

Gajanan Kharat, geolog local, a spus într-un videoclip postat pe feedul Twitter al Maharashtra Tourism, că acest lucru s-a întâmplat și înainte, dar nu a fost la fel de proeminent.

„Ceea ce  pare deosebit de roșu anul acesta, este faptul că salinitatea apei a crescut”, a spus el. „Cantitatea de apă din lac s-a redus, iar lacul a devenit mai puțin adânc, astfel că salinitatea a crescut și a provocat unele modificări interne.”

Kharat a spus că cercetătorii investighează și dacă prezența algelor roșii a provocat schimbarea culorii.

El a trimis mostre la mai multe laboratoare, a spus el și „odată ce vor fi studiate, vom putea spune definitiv de ce apa lacului s-a înroșit”.

Lacul, care este situat la aproximativ 500 de kilometri (311 mile) la est de Mumbai, s-a format după ce un meteorit a lovit Pământul în urmă cu aproximativ 50.000 de ani, potrivit CNN News 18, fiind o atracție turistică populară.