taieri ilegale
Protest pentru paduri Sebes

Un protest de amploare a avut loc sâmbătă la Sebeș împotriva defrișărilor masive ale pădurilor care au cunoscut o intensificare în perioada pandemiei de coronavirus. Protestul, organizat de partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a cunoscut o desfășurare inedită dată de respectarea măsurilor legale de distanțare socială, participanții stând în peste o sută de mașini.

Participanţii au plecat în marş cu autoturismele de la poarta fabricilor austriece de exploatare a lemnului din Sebeş.

Comisia Europeană a activat la începutul anului procedura de infrigement pentru România pentru tăieri forestiere ilegale

Virginijus Sinkevičius, comisraul european pentru Mediu:

”În ceea ce priveşte tăierile ilegale de pădure, din păcate, Comisia Europeană, la fel ca societatea românească, şi-a pierdut răbdarea. Am aşteptat trei ani, timp în care nu a existat altceva decât un ping-pong între autorităţile române şi Comisie, fără să constatăm progrese reale în acest sector. Astăzi suntem însă optimişti şi vrem să vedem aceeaşi determinare pe care aţi manifestat-o de la preluarea mandatului şi în continuare, în eforturile României de a soluţiona problemele care au dus la această situaţie şi nu am niciun motiv să mă îndoiesc că veţi realiza ceea ce v-aţi asumat”.

Comisia Europeană a trimis in luna februarie României o scrisoare de punere în întârziere şi îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice întreprinderilor din sectorul lemnului să producă şi să introducă pe piaţa UE produse obţinute din buşteni recoltaţi în mod ilegal.

Această scrisoare de punere în întârziere reprezenta, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement.

„În cazul României, autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare. Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal”, susţinea atunci Comisia Europeană.

FotoVideo Cosmin Maxim, punct.news

Protestul pentru pădurile romanilor nu ale străinilor

Live de la protestul nostru de azi de la Sebeș. Distribuiți și ignorați toți postacii de partid. E timpul sa facem Dreptate pentru România!

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor – AUR pe Sâmbătă, 23 mai 2020