preşedinte, autoritate, electorală, permanentă
Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică (sursa foto: Radio România Internațional / Facebook)
Autoritatea Electorală Permanentă contrazice decizia luată de Biroul Electoral Central în legătură cu viza de flotant. Președintele AEP, Constantin Mitulețu Buică, spune că toate persoanele care au viză de flotant vor putea vota în localitatea în care locuiesc pe listele suplimentare. Declarația sa vine după ce BEC a hotărât ca românii care nu își fac viza de flotant până pe 4 septembrie să poată vota doar în localitatea din buletin. Buică a declarat pentru HotNews.ro că această decizie a fost neclar formulată.

 

”Decizia BEC nu îngrădește dreptul la vot. Cei care și-au stabilit reședința până în 4 septembrie aveau opțiunea să ceară să se înscrie în registrul electoral și să fie trecuți în listele permanente. Dacă nu s-au înregistrat în lista permanentă, au opțiunea de a se prezenta la secție și de a vota pe lista suplimentară. Și în cazul în care își fac reședința după data 4 septembrie vor putea vota pe lista suplimentară”, a afirmat șeful AEP, el revenind astfel asupra declarației BEC, potivit căreia cei care nu și-au făcut viză de flotant până pe 4 septembrie vor putea vota doar în localitatea de domiciliu. .

 

El admite că decizia BEC este ambiguu formulată.

 

„Se va reveni asupra deciziei și mâine (miercuri- n.r.) se va repune în discuție la BEC pentru a clarifica și pentru a fi mai clar formulat. Ea nu îngrădește pe nimeni, dar așa cum este formulată pare că îngrădește niște voturi”, a mai afirmat Buică.