Fuziune ALDE- ProRomânia ( foto: facebook)

Partidele ProRomânia și ALDE vor fuziona. La alegerile parlamentare candidații ALDE se vor regăsi pe lista ProRomânia, iar noua formațiune se va numi  Pro România Social Liberal, a anunțat Victor Ponta. „Vrem să jucăm rolul unei busole. Sunt singurii capabili să facem o reală opoziție”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cele două partide vor să își asigure prezența în Parlament. Pentru acest lucru, trebuie să obțină cel puțin 5%. Ambele formațiuni au avut rezultate slabe la alegerile locale, unde Pro România a obținut puțin sub 5%, iar ALDE sub 3%.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. „Repartiția pe listă va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE. Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, eu la Senat”, a declarat președintele ALDE.

„Vrem să le arătăm că au un adversar. După anii 90 România a trecut prin două perioade bune, perioada guvernelor Năstase – Tăriceanu și guvernul Ponta. Acum sutem iar în criză. Dacă alții nu au curajul să oprească drumul spre prăpastie, trebuie să o facem noi. E momentul să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare si să construim o alternativă. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența comună ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că prin fuziune, cele două partide vor să joace rolul de „busolă politică”.

„Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a mai spus Tăriceanu.

Conferință de presă

Publicată de Victor Ponta pe Joi, 8 octombrie 2020