Adrian Zuckerman (foto: facebook)

Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman- discurs neobișnuit în cadrul Forumului Institutului Aspen de la București. Acesta a făcut referire la rezultatul alegerilor locale de acum două săptămâni dar a și criticat țări precum China și Rusia pe care le-a numit „forțe maligne”.

„Poporul român continuă să se elibereze din cătușele moștenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanță între națiune și „baronii-tâlhari” roșii care au manipulat legea pentru a-și umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleși să îl deservească”, spune ambasadorul Adrian Zuckerman.

Zuckerman mai critică Rusia și China pe care le acuză că vor să „destabilizeze Europa”.

„Rusia, China și alte forțe maligne încearcă să destabilizeze Europa și lumea, jubilează când reușesc să semene discordie și haos. Rusia și fantomele revanșismului bântuie România, și chiar toată Europa de Est. Moscova învață în ritm foarte lent faptul că lumea nu va accepta agresiunea „sferelor sale de influență” și acțiunile sale rău-intenționate, hibride. Lumea veghează, Bruxelles-ul veghează, Bucureștiul veghează și, cel mai important, Washington-ul veghează! Lumea liberă nu va mai tolera această conduită malignă!”- mai afirmă acesta.