Aurelian Badulescu, nou derapaj
Aurelian Badulescu / sursa: facebook

Atacul consilierului local PSD Aurelian Bădulescu la adresa președintelui Klaus Iohannis este unul naționalist și retrograd, afirmă președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer la Rfi.

Declarația sa vine după ce fostul viceprimar general al Capitalei a postat pe Facebook o imagine trucată cu șeful statului purtând mustață de Hitler.

Aurel Vainer consideră că asemenea derapaje de limbaj nu-și au locul într-o democrație: „Știm bine că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, evreii au suferit din cauza nemților, dar asta nu înseamnă că-i judecăm global, gata, oricine e de origine germană este fascist, este nazist. Nu se poate admite așa ceva”.

„Dacă vreți o definiție, Iohannismul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României. Pe înțelesul tuturor, Iohannismul e predarea țării la cheie. Adică, românii să rămână servitorii Europei, iar companiile străine să prospere pe teritoriul nostru național, dând salarii de mizerie”, este o parte din mesajul postat de Bădulescu. Ulterior, acesta a șters poza trucată din postare.

Totodată, PNL a reacționat „somând” PSD să ia de urgență decizia de excludere din partid a lui Bădulescu și să se delimiteze de mesajele promovate de acesta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău