Traian Băsescu (sursa:Facebook / Traian Basescu )

Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat miercuri seară, pe pagina sa de Facebook pe șeful Inspectoratului de Urgență (ISU), Raed Arafat, pe care-l acuză de proasta gestionare a paturilor de la Terapie Intensivă și netransportarea la timp a șase persoane cu Covid de la Timișoara care au decedat.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU.Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității „eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență”. În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea.”, a scris Băsescu pe Facebook.

Băsescu a reamintit de eșecurile lui ARafata cum a fost cazul avionului prăbușit în Apuseni care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă: incendiul de laColectiv, ”unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică” și de accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Băsescu a reamintit de eșecurile lui Arafat cum a fost cazul avionului prăbușit în Apuseni care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă: incendiul de laColectiv, ”unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică” și de accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

În concluzie, fostul președinte consideră că ”Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv, iar
Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.”

”Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă. Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. ”, a mai adaugăt Băsescu.