Ana Ciceală şi Alexandru Dimitriu, candidaţi ai Alianţei USR PLUS la Primăria Sectorului 3, respectiv Primăria Sectorului 5, îi acuză pe actualii primari de sectoare, Robert Negoiţă şi Daniel Florea, în frunte cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, de încălcarea legii prin obstrucţionarea dreptului lor constituţional de a se adresa cetăţenilor.

Acuzaţiile celor doi candidaţi nu sunt singulare în cadrul Alianţei şi vin după ce panourile lor publicitare, prin care îşi promovau candidaturile la primării, au fost date jos în mod ilegal de autorităţile locale.

Atât Ana Ciceală, cât şi Alexandru Dimitriu le cer celor trei primari să facă publice documentele în baza cărora au acţionat pentru eliminarea acestor panouri şi avertizează că îi vor acţiona în instanţă.

„Firea şi Negoiţă se tem de noi. Au început să ne dea jos panourile. Încearcă să ne descurajeze şi să ne intimideze. Numai că ceea ce nu le-a mers timp de patru ani nu le va merge nici acum. Acum mai bine de o săptămână au apărut în cinci locuri din Sectorul 3 afişaje stradale cu mine în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS pentru Primăria Sector 3. Astăzi am fost contactaţi de firma cu care am încheiat contractul pentru afişajul stradal şi ni s-a comunicat că au fost somaţi de autorităţi să dea jos afişele Alianţei din sector. Înţelegem că acţiunea e una generalizată, şi în alte sectoare s-a întâmplat la fel.

Solicit de urgenţă Primăriei Capitalei şi Primăriei Sectorului 3 să transmită urgent documentele în baza cărora dau jos aceste panouri.

„Consider că este o obstrucţionare flagrantă a dreptului nostru constituţional de a ne adresa cetăţenilor şi-i avertizez pe Firea şi pe Negoiţă că riscă un proces penal pentru aceste fapte”, a declarat Ana Ciceală.

La rândul său, Alexandru Dimitriu a făcut următoarele precizări: „Ieri au apărut în 11 locuri din Sectorul 5 afişaje stradale cu prezentarea mea, în calitate de candidat al Alianţei USR PLUS pentru Primăria Sectorului 5. În dimineaţa asta, am primit un e-mail de la societatea cu care am încheiat contractul pentru afişajul stradal prin care mi s-a comunicat:

În această dimineaţă (n.r. joi) am fost somaţi de către autorităţile locale să dezafişăm de urgenţă posterele electorale. Prin urmare, avem echipele pe teren care se ocupă să le neutralizeze. Ceea ce fac autorităţile locale este ilegal. Potrivit Constituţiei României, art. 16: Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Discriminarea pe motive politice este una dintre cele mai grave discriminări. Suntem în faţa unui abuz în serviciu, pedepsit inclusiv de Codul Penal, art. 297.Îl anunţ pe Daniel Florea, acest infractor PSD-ist, că nu ne oprim şi vom continua drumul nostru, la finalul căruia vom învinge şi vom reda Sectorul 5 cetăţenilor”.