sursa: facebook
Marcel Ciolacu, noul presedinte PSD (sursă foto: Facebook)

Întrebat, miercuri seara, la Digi 24, dacă negociază cu partidul lui Victor Ponta pentru alegerile locale, Marcel Ciolacu a spus că „asta este esența politicii, să negociem”.

„Negociem o alianță de stânga. Negociem o abordare posibil unitară sau punctuală la alegerile locale și, nu în ultimul rând, avem și proiecte legislative comune pe care le inițiem în Parlament. Este o astfel de negociere (pentru București – n.r.) și de altfel și PNL negociază cu USR”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a spus că în orice negociere, Gabriela Firea rămâne candidatul social-democraților la Primăria Capitalei.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Ponta își va anunța el însuși candidatura la București, Ciolacu a spus că nu va fi nicio problemă.

„Nu avem nicio problemă dacă Victor Ponta decide să candideze el. Să candideze! Eu vă spun primarul general al Capitalei va fi Gabriela Firea, cu sau fără susținerea lui Victor Ponta.

Ciolacu a spus că speră ca Robert Negoiță să se răzgândească, după ce primarul Sectorului 3 a scris luni pe Facebook că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale, notând că deși Dragnea a plecat, au rămas ”căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul”.

”Eu am văzut totul nuanțat. A acționat pripit. Nu era momentul sa aibă ieșirea asta în campania electorală. Nu sunt de acord cu gestul său de a ataca un partid care te-a susținut totuși ca să devii primar”, a declarat Ciolacu la Digi24.