Marcel Ciolacu (sursa: Facebook)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat sâmbătă pe Facebook pe Ludovic Orban, spunând că devine ”toxic” și ”principala amenințare la stabilitatea statului”. Totul vine după ce premierul i-a îndemnat pe românii infectați cu coronavirus să nu respecte deciziile Curții Constituționale și să rămână în spitale.

Ciolacu începe mesajul prin a spune că Orban îndeamnă spre anarhie. El continuă prin a sublinia că, atunci când i-a convenit verdictul, a lăudat deciziile CCR: Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență.

În continuare, Marcel Ciolacu aduce aminte de poza în care premierul și alți membri ai Guvernului fumau și beau fără distanțare socială și purtarea măștii, într-un spațiu închis.:„Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții. Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei”.
În final, Ciolacu îl ironizează pe premier: „Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”