cristian bacanu, usrl plus
Cristian Băcanu, (foto Facebook C.B.)

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat”, a scrie Băcanu, luni seara, pe contul lui de Facebook.

Potrivit sursei citate, este vorba despre „o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL și un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție)”.

„Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a adăugat el.

Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central.

După numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

Piedone, susţinut de partidul lui Dan Voiculescu, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Pirdone a fost urmat de de candidatul PNL -USR -PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84% şi primarul în funcție, social-democratul Daniel Florea, care a obținut 23,1% dintre opțiunile de vot.